-
چهارشنبه, ۲۵ مهر ۱۳۹۷، ۰۱:۰۰ ب.ظ
-
۷۷۷
چیزی که این روزها در خبرها مدام به گوش میرسد، کلنگزنی، پیگیری، افتتاح، تخصیص اعتبار و ... پروژههای رنگ و وارنگ در سطح شهرستان نهاوند است؛ اما آنچه در عمل شاهد آن هستیم انجام یکسری کارهای روتین و عادی است که در همه کشور اگر نگوییم به مراتب قویتر که در همین سطح در حال انجام است. علاوه بر این بوق و کرنای زیاد برای حضور برخی مسئولین کشوری در سطح شهرستان که گوش فلک را کر میکند، اما وقتی دقیق بررسی میکنی یا برنامه عادی آن مقام بوده و یا در حاشیه سفر او به شهر یا استان همجوار صورت گرفته است.
این موارد خوب است اما زمانی که خروجی آن برای مردم قابل لمس باشد، نه اینکه فقط در حد حرف و خبر و گزارش عملکرد باقی بماند. در شهرستان آنقدر پروژه بر زمین مانده داریم که یا شرایط اولیه برای راهاندازی آن مناسب نبوده، یا اعتبارش کافی نبوده، یا ضرورتی نداشته، یا فقط خواسته شده اقدامی در گزارش عملکرد باشد تا پروژهای واقعی؛ با این وجود کسانی که وظیفهشان پیگیری این موارد در سطح کلان کشور است، هنوز به فکر بازی من کردم، من کردم و بازیهای تبلیغاتی هستند.
اما در این میان کارهای خوبی در حال انجام است که شاید در ظاهر کوچک به نظر برسند اما در مسیر توسعه شهرستان بسیار موثر خواهند بود و در غوغای پروژهبازیهای بیحاصل گم شدهاند. یکی از این موارد ایجاد سکوهای نشیمن در محوطه سراب گاماسیاب است. این اقدام از محل عوارض دریافتی از مسافران تامین شده و بار مالی بر دوش دولت ندارد، پس درگیر تخصیص اعتبار و این موارد نیست؛ علاوه بر این برخلاف سکوهای قبلی در حاشیه رودخانه و به دور از حریم اصلی چشمه ایجاد شده، ساختار ظاهری آن با گونهای طراحی شده که با محیط همخوانی دارد، حتی برای راحتی مسافران تکیهگاه و منقلهایی هم تعبیه شده است. پروژهای چنین مرتب و دقیق بی سر و صدا در حال پیگیری است، اما در اخبار مدام بر طبل سد گاماسیاب کوفته میشود که اصلا معلوم نیست ضرورت آن چیست؟ چه کارکردی برای شهرستان دارد؟ و حتی حرفهایی از عدم امکان اجرایی آن به گوش میرسد.
پروژههای بر زمین مانده در شهرستان نهاوند آنقدر زیاد شده که اگر بخواهیم لیستی از آنها بگیریم نامه هفتاد من کاغذ خواهد شد و بیشتر آنها نیز فقط کاری را زخمی کرده و گاه مسیر توسعه را با اخلال مواجه کردهاند، گویی این پروژهها فقط برنامههایی تبلیغاتی بودهاند تا یک پروژه کامل. حتی گاه شاهد بودهایم که از کلنگزنی یک پروژه بزرگ صحبت به میان آمده و در روز موعود عنوان کلنگزنی از بنر مراسم قیچی شده و تصاویری ساخته که مدتها طنز شبنشینیهای خانوادگی گردیده است.
این قبیل موارد که مردم را منتظر گذاشته و گاه مسیر زندگی آنها در یک بلاتکلیفی قرار میدهد، میتواند بسیاری از اقدامات مثبت دیگر را نیز تحت شعاع قرار دهد.
البته برخی از این پروژههای تبلیغاتی همان بهتر که انجام نشوند، زیرا ممکن است به سرنوشت نیروگاه برق گاماسیاب دچار شوند، آدمی دلش میسوزد برای آن همه هزینهای که آنجا شده، اما تعمیر و بهرهبرداری از آن صرفه ندارد.
فرماندار نهاوند به عنوان عالیترین مقام اجرایی شهرستان تا کنون در برنامههای هفتگی خود از بیشتر روستاها و مناطق شهری بازدید کرده و بیشک در جریان بسیاری از این برنامهها و گاه مطالبات مردم در خصوص سرانجام این پروژهها هست، با توجه به روحیه تلاشگری ایشان پیشنهاد میشود کارگروهی تشکیل شده و به دو مورد به صورت دقیق و علمی بپردازد:
۱- بررسی پروژههای ناتمام و برزمین مانده به جهت یافتن دلیل اصلی راکد ماندن تا یا مشکلات موضوع رفع و یا از دستور کار خارج شده و فضا و امکانات آن به پروژههای کاراتری اختصاص یابد.
۲- پژوهش پیرامون پروژههایی که قرار است در آینده کلنگزنی شوند از ابعاد مختلف تا بار دیگر به این چرخه وارد نشویم.
این انتقاد، قصد ندارد اقدامات بسیار خوبی که تا کنون در شهرستان انجام شده نظیر روشنایی مسیر سراب گیان، ساماندهی بام نهاوند، روکش آسفالت در شهر، روستا و جادهها؛ ساماندهی و تجهیز میدان مرکزی نهاوند، خدمترسانی به روستاها و... را نادیده بگیرد، بلکه هدف آن است با بازگو کردن مشکلات تلاشی بیشتر برای رفع آنها انجام شود.
وظیفه روزنامهنگاری توسعهگرا آن است که همچون جراحی دست در جراحت کرده و عفونتها را بیرون بریزد تا بتوان درمانی برای آن یافت، نه آنکه تنها به بازگو کردن محسنات بپردازد. مخلص شما/ سردبیر
یادداشت عقیق پریم- پایگاه خبری-تحلیلی عقیق زرین